normal nagyobb legnagyobb Nyomtatas Mentes
Mi is az a Penna?
design01_140

A Penna CMS a Rivendel Infotechnológiai Kft. saját fejlesztésű szoftvere. A programot 2004-ben ügyfeleink igényei hívták életre. Mára egy komplex online tartalomkezelõ szolgáltatássá fejlõdõtt, mely néhány egyszerű lépésben segít honlapját karbantartani.

A rendszer lehetővé teszi az egyszerű, könnyen kezelhető online kommunikációt. Az oldal tartalma interneten keresztül frissíthető a világ bármely, Internet kapcsolattal rendelkező számítógépéről, ez külön szoftver telepítését nem igényli. Az adminisztrációs felület a ma használatban levő böngészőkről elérhető és kezelése nem igényel további számítástechnikai ismeretet.

A Penna CMS-nek köszönhetően nem szükséges a bonyolult HTML, XML vagy DHTML nyelveket elsajátítania ahhoz, hogy elkészítse ill. frissítse honlapja tartalmát, hisz a kezeléséhez elegendőek az átlagos szövegszerkesztői ismeretek. Az adminisztrációs felületen csak be kell gépelni a honlapra szánt szöveget, hozzátenni (beszúrni) 1–2 képet majd a végén a Mentés gombra kattintva rögzíteni a tartalmat.

A rendszer tervezésekor nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a program felépítése világos, könnyen átlátható legyen, a használhatóságot a toolbarok-ban elhelyezett rövid szövegek is segítik.

Az egyszerű használhatóságért cserébe természetesen nem rendelkezik bonyolult felhasználói hierarchiával, feltételezi, hogy – a vezetés által elfogadott – tartalmat egyetlen adminisztrátor tölti fel a rendszerbe.

A biztonság záloga, hogy a feltöltő rendszer a publikációs szervertől független számítógépen fut, a frissítést egy megfelelően biztosított SFTP kapcsolat szolgáltatja.

Publikáláskor a tartalomkezelő rendszer statikus html kódot generál, ezt juttatja el a fentebb említett csatornán a webszerverre. Mivel az így elkészült honlap nem tartalmaz futtatható kódot, ezért ez a megoldás nyújtja a webes felületen elérhető legnagyobb biztonságot.

A Penna különböző típusú honlapokhoz használható, mint például:

  • Kereskedelmi honlapok
  • Közhasznú honlapok
  • Személyes honlapok
Jó választás lehet akár egy egyszerűbb honlap motorjának is, de emellett akár nagyobb méretű és forgalmú, kereskedelmi honlapok motorjaként is meg fogja állni a helyét.
Később, igény esetén a meglévő honlap további funkciókkal, szolgáltatásokkal bővíthető mivel a rendszer modulokból épül fel.
A modulok a tartalomkezelőbe beépülő programok, melyek szabadon vagy opcionálisan választhatóak a rendszer alá. Már az alapváltozata tartalmazza azokat a komponenseket, melyek egy weboldal általános működéséhez szükségesek.

mozillafirefoxIEnetscapesafariopera
Creative Commons LicenseA szerzői jogok tulajdonosa Rivendel Infotechnológiai Kft.
A honlapot a Rivendel Infotechnológiai Kft. fejlesztette.